Сряда, 23 Октомври 2019
Сряда, 23 Октомври 2019
Протест на гръцки земеделци ще блокира Кулата - Промахон

Протест на гръцки земеделци ще блокира Кулата - Промахон

Селскостопанските производители от област Серес в Гърция планират за днес провеждане на протест и блокиране на движението в района на Граничен пункт Кулата - Промахон, съобщиха от Министерството на външните работи.

По информация на генералното ни консулство в Солун шествието се очаква да започне в 14:00 ч. в района на град Сидeрокастро, след което протестиращите ще се отправят към граничния пункт. Протестът е обвързан с гласуването на Споразумението от Преспа от гръцкия парламент и производителите приканват всички свои колеги от цяла Гърция да организират протести по места, за да се изпрати ясно съобщение към правителството.
 
Министерството на външните работи на България предупреждава, че е възможно образуване на колони от чакащи автомобили в района на граничния пункт.
 
При евентуални затруднения в движението през Кулата своевременно ще бъде предоставяна информация на пътуващите, обявиха от Главна дирекция "Гранична полиция". От там припомнят, че най-близкият граничен пункт е Илинден - Ексохи.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар