Петък, 22 Март 2019
Петък, 22 Март 2019
СБЖ: Ударът по Елена Йончева е брутална разправа със свободата на словото

СБЖ: Ударът по Елена Йончева е брутална разправа със свободата на словото

Призоваваме цялата ни гилдия и цялото общество да се опълчи на това, защото тези удари са срещу всички ни, заявява още председателят на СБЖ.

Ударът по емблематичната журналистка и депутатка, смело разобличаваща властови злоупотреби, е брутална разправа със свободата на словото и с политически опонент. Това се казва в позиция на председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова.

По повод повдигнатото срещу известната журналистка и депутатка Елена Йончева обвинение за пране на пари в особено големи размери организацията декларира подкрепа към нея.
Преследването на Елена Йончева е възмутително. Ударът по такава емблематичната журналистка и депутатка, смело разобличаваща властови злоупотреби, е брутална разправа със свободата на словото и с политически опонент. Нищо друго, освен дълбока тревога за демокрацията у нас и категорично осъждане не могат да предизвикат подобни действия, категорична е Тодорова.
Според нея кампанията по дискредитиране на една от най-ярките представителки на журналистическата гилдия се води отдавна и СБЖ нееднократно досега остро е осъждал това посегателство.

От съюза декларират, че вярват, че в съда абсурдността на обвиненията срещу Елена Йончева ще излезе наяве и ще възтържествува справедливостта.
Изразяваме пълна подкрепа на Елена Йончева и настояваме практиката на преследване на „неудобни” журналисти и опоненти да бъде прекратена! Призоваваме цялата ни гилдия и цялото общество да се опълчи на това, защото тези удари са срещу всички ни, заявява още председателят на СБЖ.

Свързани статии (по етикет)

 • Елена Йончева: Ще бъде ли разследвана сделката за луксозния апартамент на Цветан Цветанов?

  Бихме искали да разберем дали сделката на Цветан Цветанов за купуването на апартамента му ще бъде разследвана. Това каза говорителят на ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева пред журналисти, предаде Агенция "Фокус". 

 • Елена Йончева: Ще бием ГЕРБ, на хората им писна от корупция и грабеж!

  Разликата между гласовете, които спечелих аз, и тези, които спечели г-н Станишев, беше много малка. Благодаря за доверието, но това е не само доверие, но и огромна отговорност. 

 • Елена Йончева ще е водач на листата на БСП за европейските избори

  Пленумът на левицата отхвърли предложението на Сергей Станишев и Елена Йончева да се гласуват заедно първото и второто място в евролистата.

  Нинова заяви, че Станишев няма място в листата на БСП за евроизборите.

   

  Елена Йончева е водачът на листата на БСП за европейските избори. Това реши пленумът на социалистите след тайно гласуване. Резултатите още не са официално обявени. По неофициална информация за Елена Йончева са гласували 95 от членовете на пленума, а 75 са подкрепили президента на ПЕС Сергей Станишев.

  Преди да започне тайното гласуване лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че мястото на Сергей Станишев въобще не е в листите за евроизборите.

  В словото си пред пленума (вж ТУК), Нинова определи Елена Йончева като „лице на борбата за справедливост”.

Оставете коментар