Вторник, 18 Юни 2019
Вторник, 18 Юни 2019
Евростат: Очаква се в България мъжете да живеят в добро здраве 64, а жените - 67,5 години

Евростат: Очаква се в България мъжете да живеят в добро здраве 64, а жените - 67,5 години

Броят на годините, в които се очаква човек у нас да живее в добро здраве се изчислява на 64 г. за мъжете и 67 и половина години за жените. Това показват данни от анализ на Евростат за здравословното състояние на жителите на Европейския съюз, съобщи БНР.

Средният показател за добро здраве в блока се изчислява на малко над 64 години за жените и 63 и половина години за мъжете. Това представлява приблизително съответно 77 процента и 81 процента от общата продължителност на живота. Анализът отчита данни от 2016 г. и изчислява очакваните "здрави години" живот на човек, а не неговото моментно състояние.

Страната от Европейския съюз с най-висок дял "здрави години" за този период е била Швеция - над 73 години за жените и 73 за мъжете.

Най-малък брой години на здравословен живот са имали гражданите на Латвия: съответно - 55 за жените и 52 години за мъжете.

Свързани статии (по етикет)

  • Ислямска държава залага все повече на жени

    Жените започват да играят все по-важна роля в "Ислямска държава" (ИД), както в сражения на фронтовата линия, така и за терористични актове на Запад, заяви европейската полицейска служба Европол. Тя предупреди, че това може да има дългосрочни последици за други джихадистки групировки, предаде ДПА.

  • Учени установиха, че интернет променя мозъка

    Група международни учени установиха, че интернет може да предизвика остри и продължителни изменения в специфични области на познавателните способности в мозъка, предаде БТА.

  • Джинът – полезен за здравето и топи килограми!

    Пийте джин! В това призовават латвийски учени. Те доказаха, че напитката е полезна за здравето и ускорява изгарянето на калории – какво по-хубаво от това.

Оставете коментар