Неделя, 17 Ноември 2019
Неделя, 17 Ноември 2019
Президентът: Случващото се с избирателното законодателство е много тревожно!

Президентът: Случващото се с избирателното законодателство е много тревожно!

Това, което се случва с избирателното законодателство, е наистина много тревожно. Управляващите вече явно дори не крият изкушението си да постигнат служебна победа чрез промените в този Избирателен кодекс.

Така коментира дебатът в Народното събрание президентът Румен Радев, който е в Сухиндол за празника на общината. 

Държавният глава даде пример с отказа да се избере нов състав на ЦИК и ревизирането на избирателните списъци.

„Всичко това, което се случва – отказът да се спази законът и да се избере нов състав на ЦИК, отказът да се ревизират избирателните списъци, отказът да се премахне вторият протокол от секционните избирателни комисии, поредната отмяна и отлагане на машинното гласуване, тоталната отмяна според този закон на дистанционното гласуване, въвеждането на механизма решенията в комисиите да се вземат с обикновено мнозинство – всичко това са неща, които уронват демократичността и прозрачността на изборния процес“, допълни президентът.

Президентът Радев коментира още преведените от Венецуела пари в български сметки. По думите му, не е нормално българското правителство да научава от чужди посланици какво се случва у нас. 

„Първо, не е нормално българското правителство да научава от чужди посланици какво се случва в България. Вчера бях запознат от главния прокурор, от министъра на вътрешните работи, от председателя на ДАНС с известната до момента фактология. Няма да коментирам този случай преди тази фактология да бъде щателно уточнена и установени всички обстоятелства, но този случай е в ресора на изпълнителната власт, където са службите и МВР“, заяви Румен Радев.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар