Събота, 20 Юли 2019
Събота, 20 Юли 2019
Жителите на "Младост" излязоха на пореден протест

Жителите на "Младост" излязоха на пореден протест

Припомняме, в средата на февруари хората отново излязоха на протест. Тогава обаче призивът им остана нечут

Жителите на столичния квартал "Младост" излязоха на пореден протест срещу застрояването на зелените площи, предаде bTV. Причината е, че предстои изграждането на високоетажен блок.

Въпреки че теренът е частен, хората са против, защото градинката е една от малкото останали зелени площи в района. По тази причина протестът ще продължи, докато не се гарантира запазването й.

Около нас е изключително застроено, няма къде да се паркира - ние не искаме повече коли и повече блокове, казаха недоволните жители и обясниха, че децата няма къде да играят, защото детската площадка в района е превърната в паркинг.

По техни изчисления, за да бъде построена новата сграда, ще бъдат премахнати близо 60 паркоместа, което ще влоши още повече проблема. Новите блокове също ще имат нужда от паркоместа, за които обаче няма място, безпокоят се жителите на "Младост".

Припомняме, в средата на февруари хората отново излязоха на протест. Тогава обаче призивът им остана нечут.

Свързани статии (по етикет)

  • АТАКА категорично против сделката за F-16!

    Унизително е, че на рождената дата на Списаревски коалицията ГЕРБ, ДПС и ВМРО загроби България с над 3 млрд. лева, смята Чуколов

  • Протест срещу жрици на любовта в Русе

    Хора от жилищен блок в Русе излизат на протест срещу проститутките в района, съобщава NOVA. Те разказват, че от години пространството около сградата се е превърнало в свърталище на жриците на любовта.

  • Руската полиция арестува десетки кримски татари при рядък протест

    Руската полиция задържа днес 44 кримски татари, които протестираха пред сградата на Върховния съд в Москва срещу неправилното според тях осъждане на четирима техни сънародници по обвинение в тероризъм, съобщи Ройтерс, като се позовава на правозащитната организация ОВД-Инфо.

Оставете коментар