Сряда, 13 Ноември 2019
Сряда, 13 Ноември 2019
Нови 22 автобуса по линия 604 вече са в експлоатация

Нови 22 автобуса по линия 604 вече са в експлоатация

Автобусите са част от програмата за подобряване качеството на атмосферния въздух в София

Нови 22 автобуса по линия 604 в столичния градски транспорт вече са в експлоатация. Автобусите се движат на природен газ и отговарят на най-високия екологичен клас "Евро 6".

Автобусите са част от програмата за подобряване качеството на атмосферния въздух в София, като с нея се цели и градският транспорт да стане по-привлекателен. Това заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова на официалното пускане на новите автобуси.

По думите на кмета до края на годината се очаква два пъти и половина намаляване на вредните емисии от градските автобуси.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Това е сериозна работа, която е извоювала усилия по привличане на средства и провеждане на процедурите, каза още Фандъкова.

Дали доверието на ГЕРБ се срива точно преди европейските избори и ще го спасят ли новите автобуси, столичният кмет отказа да коментира.

"За мен е важно през това време работата за София да не спира, защото тя е важна за хората", допълни Фандъкова.

От 1 май до сутринта на 7 май движението и паркирането в централната градска част ще бъдат силно ограничени, предупреди кметът.

От тази вечер паркингите на площад "Александър Невски", площад "Александър I" и около Стадион "Васил Левски" ще бъдат затворени

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар