Петък, 22 Ноември 2019
Петък, 22 Ноември 2019
Нищо значимо не сме направили - дългът и инстинктът да помагаме на хората са част от службата ни

Нищо значимо не сме направили - дългът и инстинктът да помагаме на хората са част от службата ни

Преди броени дни на автомагистрала „Тракия” военнослужещите оказаха помощ на жена, претърпяла пътен инцидент.

„Нищо значимо не сме направили - дългът и инстинктът да помагаме на хората са част от службата ни“. Това написаха във фейсбук страницата на Сухопътни войски на БА военонослужещите от 42-ри механизиран батальон – Ямбол, които преди дни спасиха тежко катастрофирала жена на АМ „Тракия.

Ето още какво споделят със скромност и чувство на дълг на страницата си:

„Трябваше да реагираме адекватно и бързо, раната на коляното на пострадалата кървеше силно, катастрофиралият автомобил беше в опасна близост до нея, извън пътя в канавката, дори не се поколебахме, спряхме и действахме...” – казва за случилото се преди броени дни на автомагистрала „Тракия” редник Атанас Иванов – шофьор-санитар в 42-ри механизиран батальон – Ямбол. Тогава военнослужещите, на път с военен автомобил „Зетрос”, оказаха помощ на жена от Сливен, претърпяла пътен инцидент без опасност за живота и с големи щети за автомобила й.

Военнослужещи от 42-ри механизиран батальон – Ямбол, под ръководството на капитан Захарий Димитров, забелязват в участъка Стара Загора – Нова Загора лек автомобил, преобърнат извън пътното платно, с пострадала в него лежаща жена. Спират и след незабавна преценка на обстановката и подаване на сигнал за специализирана помощ до телефон 112, предприемат действия за оказване на първа долекарска помощ. В очакване на линейка, военният санитар редник Атанас Иванов установява, освен охлузвания по крайниците и лицето на пострадалата, и кървяща разкъсна контузна рана на коляното, която бързо обработва и налага с превръзка. 

„Медицинската чанта и наличните в нея консумативи бяха в ръцете ни, нищо значимо не сме направили – дългът и инстинктът да помагаме на хората са част от службата ни…” – каза днес, 04 юни, редник Иванов, който наред с останалите участвали в благородната постъпка военнослужещи, бяха поздравени пред строя от командира на 42-ри механизиран батальон подполковник Ивайло Иванов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар