Петък, 22 Ноември 2019
Петък, 22 Ноември 2019
Евгени Минчев за Гей парадите

Евгени Минчев за Гей парадите

Животът е пъстър. Животът е красив.

Библията казва, че „Всички сме по Негов образ и подобие”, затова съм изненадан, че някои общества искат да се изкарат по-Божии от останалите. Да си роден гей може да е привилегия или проклятие, в зависимост от собствената ти гледна точка

С мрънкащи изяви и парадности, хомосексуалните сами се вкарват в една графа на непризнати, недооценени, искащи, подсмърчащи несретници на природата. Аз харесвам разнообразието и мога да приема всяка негова форма, но такава гюрюлтия на недоволство от живота, а не неговото празнуване, ме кара да страня от подобни изяви. Набива се в лицето на обществото колко посланици и организации подкрепят това. А кой е казал и потвърдил, че едни чиновници, със заплати идващи от съответните данъкоплатци са компетентното „жури” за правотата на едно събитие. Какво впрочем налага подобен гей парад е много по-интересен въпрос, отколкото мащабите на неговата подкрепа. Никога не са ми били ясни точните цели, конкретните оплаквания и решенията след подобни паради, състояли се до днес. Виждам толкова хомосексуални на различни постове, толкова политици, келнери, артисти.

Каквo ви липсва бе хора? Напишете го просто и ясно, а не под булото на една неяснота да тикате напред интересите си като безполова булка, бременна от невроза. Освен това не виждам радост изписана по лицата на прайдуващите, а една жълтина, една сивота и напрежение, като при веган на когото погрешка поднасят менюто с пържоли.

И какво впрочем е нивото на тези маршируващи в името на неясни идеи… Какви са книгите, които са прочели, какви са приятелите им, откъде си купуват полите… Все неясни въпроси, а отговори май няма да има.

Евгени Минчев, Фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар