Неделя, 18 Август 2019
Неделя, 18 Август 2019
Европейски доклад: Младите българи употребяват най-често канабис

Европейски доклад: Младите българи употребяват най-често канабис

Наркозависимите в България са около 30-40 хил., т.е. такива с проблемна употреба на наркотици

В последната година младите българи са употребявали най-често канабис, но хероинът праща най-много хора в клиники. Това показва ежегодният доклад на Европейския център за мониторинг на наркотици и наркомании, предаде БНТ.

Според д-р Пламен Попов – директор на Национален център по наркомании: "Не може да се говори за криза при употребата на наркотици. Увеличава се обаче употребата на екстази, основно в масови заведения като дискотеки и клубове".

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Канабисът е най-употребяваното вещество както в България, така и в ЕС. Наркозависимите в България са около 30-40 хил., т.е. такива с проблемна употреба на наркотици. 11,2% от хората в България са употребявали някога в живота си някакво наркотично вещество, това е около половин милион българи. Също имаме данни за употреба през последната година и през последните 30 дни. Вижда се, че има навсякъде тенденция на увеличения, смята Александър Панайотов.

Според Тихомир Безлов през 2003 г е започнало бързо нарастване на употребата на канабис в България. "Забелязва се обаче едно стегниране на употребата на канабис 2019 г. спрямо 2018 г.", заяви той.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар