Неделя, 15 Септември 2019
Неделя, 15 Септември 2019
60 000 седмокласници се явяват на външно оценяване по математика днес

60 000 седмокласници се явяват на външно оценяване по математика днес

Резултатите от изпита трябва да станат ясни до 27 юни

60 000 седмокласници се явяват на външно оценяване по математика днес, изпитът започва в 9.00 часа. Това е вторият задължителен изпит за учениците преди влизането им в гимназия. Обявен е неучебен ден за учениците в цялата страна.

Само преди 2 дни седмокласниците се явиха и на изпит по български език и литература (БЕЛ). Те писаха преразказ върху творбата "Богатствата на момъка" на Георги Русафов.

За първа година проверката на изпитните работи ще става изцяло онлайн. Всяка бланка има уникален баркод, с който ще бъде сканирана и вкарана в системата на образователното министерство. Така според ведомството ще се гарантира по-голяма безпристрастност на оценката.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

За външното оценяване са осигурени 16 хиляди квестори и видеонаблюдение.

Резултатите от изпита трябва да станат ясни до 27 юни.

Резултатите от двата изпита участват в образуването на бала, с който седмокласниците ще кандидатстват в гимназиите. Миналата година с най-висок бал за прием беше Софийската математическа гимназия.

Вече е утвърден и държавният план-прием след 7 клас. Според него учениците ще кандидатстват за 2500 паралелки. Над половината от тях са професионални.
 
Източник: kanal3

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар