Понеделник, 14 Октомври 2019
Понеделник, 14 Октомври 2019
ЧЕЗ засича електромерите заради поскъпване на тока

ЧЕЗ засича електромерите заради поскъпване на тока

"ЧЕЗ Разпределение България" АД ще извърши извънредно отчитане на електромерите на клиентите във връзка с определяне от Комисията за енергийно и водно регулиране на нови цени на електроенергията от 1 юли, съобщиха от компанията.

Графикът на извънредния отчет ще бъде публикуван на сайта на дружеството на 28 юни, петък. След тази дата информация може да се получи също в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ и на денонощната телефонна линия 0700 10 010.

За предстоящата проверка компанията е ангажирала допълнително 319 служители. Проверяващите ще работят с удължено работно време в периода 1 - 2 юли.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Поради физическата невъзможност всички електромери да бъдат отчетени в един и същи ден, месечните сметки на клиентите ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени.

За да бъде гарантирана максимална коректност при фактуриране на консумираната електроенергия, можем сами да отчетем показанията на електромерите си към 30 юни. Самоотчитането е по желание и не отменя извършването на месечен отчет от страна на дружеството.

Хората, които желаят да се възползват от тази възможност, трябва да направят своя отчет на 30 юни и да подадат данните към компанията между 1 и 5 юли на телефонната линия 0700 10 010 (меню 2), на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и през уеб-сайтовете www.cez-rp.bg или www.cez.bg или в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ. Те трябва да посочат данните от електромера по всички тарифи, клиентски номер, абонатен номер, трите имена на титуляра и адреса на обекта, за който се декларират показания. Подадените данни от самоотчета през този период се считат за отчетено потребление към 30 юни, включително.

Фактурите през юли ще съдържат информация за консумираната електроенергия за два отчетни периода - по стари и по нови цени.

Свързани статии (по етикет)

  • ЧЕЗ: Мрежата е готова за зимния сезон

    ЧЕЗ Разпределение България извърши подготовка на мрежата за предстоящия зимен сезон. Екипи на компанията обходиха 40 000 км електропроводи, сред които 17 000 км средно и 23 хил. км ниско напрежение, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

  • "Еврохолд" разкри подробности по сделката за ЧЕЗ

    До 25 дни Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) трябва да реши дали да одобри сделката, свързана с покупката на активите на ЧЕЗ в България от "Еврохолд България" АД. 

  • Кандидатът за "ЧЕЗ България": Ще работим за намаляване цената на тока

    Чрез инвестиции в нови технологии ще задържим цената на тока и дори е възможно тя да бъде намалена. Това каза в интервю в предаването на bTV "Тази сутрин" председателят на Надзорния съвет на "Еврохолд" Асен Христов и уточни, че инвестициите ще помогнат за намаляване на загубите - технологичните и от кражби.

Оставете коментар