Събота, 25 Януари 2020

ndt banner2

Събота, 25 Януари 2020
Изпитът след 7 клас показа - има проблем с функционалната грамотност на учениците

Изпитът след 7 клас показа - има проблем с функционалната грамотност на учениците

Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Изпитът след 7-ми клас показа, че има проблем с функционалната грамотност на учениците. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на пресконференция във връзка с резултатите от националното външно оценяване след 7-ми клас, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Ясно е, че тазгодишния випуск не е по-различен от миналогодишния. Ясно е, че системата не е започнала да работи различно. Ясно е, че новите учебни програми, които бяха въведени, не са дали драматични разлики в резултатите“, заяви Вълчев.
Той посочи, че проблемите са ясни и не са от днес. „Имаме проблем с резултатите по математика, които са от години. Децата днес много трудно се мотивират да учат математика и природни науки. Но основният фактор за доброто обучение си остава добре мотивираният учител“, каза Вълчев и уточни, че е нужна по-голяма подкрепа и повече квалификация за преподавателите.

„Проблемът е с функционалната грамотност – с усилията учениците да придобият умения“, посочи образователният министър. Той посочи, че учителите трябва да полагат повече усилия да работят индивидуално с всяко едно дете. По думите му трябва да се работи повече с децата, при които се забелязват затруднения с учебния материал.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner