Неделя, 19 Януари 2020

ndt banner2

Неделя, 19 Януари 2020
"Проектът" на Славчо Тр. е добре планиран елемент от някакъв пъзел

"Проектът" на Славчо Тр. е добре планиран елемент от някакъв пъзел

Любомир Кольовски: Жалко за таргета - млади хора, които поради невежеството и простотията си позволяват да ги забъркат в тая отвратителна, смрадлива и вкисната каша

Сигурно и вие сте забелязали, че до ден днешен нито един политически проект, партия или движение не са били така широко прокламирани, рекламирани, пропагандирани и агитирани цели два месеца преди учредяването и регистрацията си в съда и нормалната си поява в медийното и публичното пространство така, както това се прави по повод предстоящия "проект" на Славчо Тр. и предстоящата му "партия" "Няма такава държава" ("НТД"). Както се казва, нероден Петко, а тъпаните вече бият и ориенталските зурни пищят възторжено! Или "Рибата още е в морето, ама тиганът е на огнището!". Но телевизиите, агенциите, сайтовете и вестниците се надпреварват да ни информират, че Славчо Тр. оповестил някаква учредителна декларация, която все още нищо не значи и само заявява някакви мъгляви намерения.

Има и още нещо, което извиква въпроси: Защо Славчо Тр. обяви учредяването на "партията" си на 5 октомври 2019 г., само три седмици преди провеждането на местните и общински избори на 26 октомври 2019 г.? Времевият отрязък от 5 до 26 октомври 2019 г. означава ли, че поради липса на достатъчно време "НТД" няма да участва в местните избори? Или ще участва задкулисно и подмолно и ще подкрепя нелегално друга партия, движение или коалиция? И не на последно място: Защо Славчо Тр. си закри шоуто в бТВ, след като и децата знаят, че ако имаш зад гърба си телевизия, участието ти в каквито и да е избори е с предизвестен успех? Не са много политиците, които имат подкрепата на някоя телевизия, а политиците, които нямат такава подкрепа, тяхна или коалиционна, са обречени на неуспехи и политическа самота.

Всичките тези питанки, въпроси и въпросителни недвусмислено подсказват, че "проектът" на Славчо Тр. е добре планиран елемент от някакъв пъзел и че "НТД" ще подпре статуквото и системата, а няма да тръгне да ги събаря и променя. Семпло и елементарно като схема, но очевидно работи. Жалко за таргета на проекта - млади хора, които поради невежеството и простотията си позволяват да ги забъркат в тая отвратителна, смрадлива и вкисната каша. Много жалко.

Свободни сте да приемете казаното от мен като добре аргументирана параноя, ако така ви харесва.

Любомир Кольовски, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner