Сряда, 22 Януари 2020

ndt banner2

Сряда, 22 Януари 2020
Фандъкова: Движението по улица „Каменоделска“ ще бъде пуснато изцяло на 15 септември

Фандъкова: Движението по улица „Каменоделска“ ще бъде пуснато изцяло на 15 септември

За 15 септември по улица "Каменоделска" движението ще бъде пуснато изцяло. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова след проверка на ремонтите на ул. "Каменоделска", предаде Агенция „Фокус“.

"Строителният сезон е в разгара си. Работим общо на 15 големи обекта на територията на цялата Столична община", каза Фандъкова и добави, че един от тези обекти е цялостната реконструкция на ул. "Каменоделска".

"Това е проект, който е финансиран по ОП "Региони в растеж" и включва цялостна подмяна на трамвайните релси, настилката, ново осветление, нови тротоари, включително и нови спирконавеси", поясни тя.

По думите и към момента се работи интензивно. "По по-голямата част от обектите имам уверение, че за учебната година ще приключат, а някои от тях и по-рано", коментира Йорданка Фандъкова.

Тя каза още, че на обекта ремонтни дейности са извършени и от НКЖИ. "По моста "Изида" е приключил ремонтът на НКЖИ. Там е освободено трасето", заяви кметът и добави, че тя обикаля през цялото време обектите. "Текущите ремонти са в действие във всички квартали на София", поясни Фандъкова.

Няма да допуснем отоплителният сезон да бъде застрашен, каза Йорданка Фандъкова относно делото на "Булгаргаз" срещу "Топлофикация София".

"Потребителите нямат основания да се притесняват", каза тя и добави, че това са отношения между двете дружества.

По думите й, от години има предизвикателства при взаимоотношенията между "Булгаргаз" и "Топлофикация". "Да, "Топлофикация" има задължения към дружеството, изплаща ги, когато събере своите средства.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

От 1 август са изплатени 7 млн. лв. Нито аз, нито министърът на енергетиката ще допуснем да бъде застрашен отоплителният сезон за софиянци", категорична бе Фандъкова.

Тя каза още, че това дело не е притеснителна, защото не е първото и става дума за търговски взаимоотношения между две търговски дружества.

Сутринта започна премахването на незаконни постройки в район "Илинден", каза още кметът на София относно бутането на незаконни постройки в ромската махала в кв. "Захарна фабрика".

Фандъкова каза, че кметът на района ръководи процеса и това не е първото събаряне. "Не вдигаме много шум при такива ситуации, защото винаги това е свързано с известно напрежение", каза Фандъкова и добави, че от сутринта се работи спокойно и без напрежение.

По думите й, Столична община има съдействието на отговорните институции за тези действия. "Остава кметовете да продължат тази много важна дейност, така че постепенно различните квартали да се освобождават от незаконните постройки", заключи тя.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner