Вторник, 18 Февруари 2020

ndt banner2

Вторник, 18 Февруари 2020

Община Момчилград осигури лятна почивка на 100 деца

Община Момчилград осигури лятна почивка на 100 деца

По време на престоя си за децата бяха организирани ежедневно разходки, спортни занимания и игри

Община Момчилград осигури лятна почивка на 100 деца в морския град Приморско.

40 деца с увреждания, деца от социално слаби семейства и деца, лишени от родителска грижа прекараха 6 дни на лагер в хотел и им беше осигурена храна 3 пъти на ден. Летният лагер беше финансиран от общината със средства от бюджета за социални услуги.

По време на престоя си за децата бяха организирани ежедневно разходки, спортни занимания и игри.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Тази година летен отдих беше осигурен и за младите спортисти на Момчилград. 60 деца – тенисисти, футболисти и борци също летуваха в Приморско, където съчетаха почивката с подготовка за предстоящи състезания.

"Летният лагер е част от целенасочената политика на екипа ни при предоставянето на услуги за деца. В Момчилград функционира Дневен център за деца с увреждания, Център за обществена подкрепа и Център за настаняване от семеен тип. Лагерът за деца беше едно приключение и преживяване, за някои от тях срещата с морето бе за първи път. Целта ни е децата да не се чувстват ограничени. Убедени сме, че с грижите, които полагаме те ще добият самочувствие и самоувереност, ще подобрят комуникацията и социализацията си", заяви кметът на община Момчилград Сунай Хасан. Той допълни, че младите лагерът за спортисти от различните клубове е награда за постигнатите през годината успехи на състезания.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner