Събота, 29 Февруари 2020

ndt banner2

Събота, 29 Февруари 2020

Ограничава се движението през Шипченския проход за два дни

Ограничава се движението през Шипченския проход за два дни

Спирането на трафика е за провеждането на традиционното автомобилно планинско състезание „Шипка – Дамасцена 2019”

Днес и утре от 9:30 ч. до 17:30 ч. ще бъде ограничено движението през Шипченския проход в участъка от 170-ти до 183-ти км, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Спирането на трафика е за провеждането на традиционното автомобилно планинско състезание „Шипка – Дамасцена 2019”. По време на състезанието превозните средства ще бъдат пренасочени по следните обходни маршрути:

- За моторните превозни средства до 3,5 тона, пътуващи от Габрово към Казанлък по път I-5, движението ще се отбива при 170-ти км и ще се насочва по път III-5005 връх Шипка – връх Бузлуджа. След това ще преминава по общинския път Национален парк Бузлуджа и ще се включва отново в път I-5 за Казанлък при 188-ми км. По време на състезанието третокласният път III-5005 връх Шипка – връх Бузлуджа ще бъде отворен само за МПС до 3,5 тона само в посоката връх Шипка – връх Бузлуджа.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

- За превозните средства над 3,5 тона, идващи от Габрово движението ще се отбива по път II-55 Проход на Републиката – гр. Гурково, след което трафикът ще минава през пътния възел на път II-55 с I-6 и след това движението ще продължава по Подбалканския път I-6 Калофер – Бургас.

- За пътуващите от Южна към Северна България преминаването е през Прохода на Републиката. Шофьорите, идващи от Стара Загора към Габрово ще се отбиват по път I-5 Стара Загора – Казанлък при 204-ти км (пътен възел „Мъглиж“). Ще се насочват по път I-6, а на пътния възел на I-6 и II-55 ще минават към път II-55 Гурково – Проход на Републиката – Велико Търново.

Движението през Шипченския проход ще бъде възстановено след 17:30 ч. на 1 септември.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner