Петък, 24 Януари 2020

ndt banner2

Петък, 24 Януари 2020
КТ "Подкрепа" ще настоява за 1000 лева минимална заплата

КТ "Подкрепа" ще настоява за 1000 лева минимална заплата

От синдиката предлагат и въвеждане на минимални работни заплати по браншове, но при запазване и на минималното възнаграждение на национално ниво

За хиляда лева миминална заплата ще настояват от КТ "Подкрепа" при обсъжданията на бюджета за догодина. Ваня Григорова - икономически съветник от синдиката, се аргументира, че така тя ще отговаря на производителността на труда. Правителството предвижда минимналното възнаграждение през 2020 г да стане 610 лева вместо досегашните 560 лева, предаде БНР.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Ние винаги искаме по-висока минимална работна заплата, тъй като дори според европейските сравнения, заплатите в България са около една четвърт от средноевропейските, а производителността на труда в България е около 50% от средноевропейската. Тоест у нас трябва да има драстично нарастване на заплатите, за да можем да достигнем само производителноста на труда," обясни Григорова.

От синдиката предлагат и въвеждане на минимални работни заплати по браншове, но при запазване и на минималното възнаграждение на национално ниво.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner