Неделя, 26 Януари 2020

ndt banner2

Неделя, 26 Януари 2020
Училище от Гърмен се обяви в защита на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор

Училище от Гърмен се обяви в защита на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор

Местни представители на юридическата гилдия, районни прокурори и общественици, също заявиха подкрепата си към кандидатурата на Иван Гешев

След като Топ Преса се обяви в подкрепа на законността и правото, поддържайки кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, в редакцията ни наистина последваха много реакции по темата.

Местни представители на юридическата гилдия, районни прокурори и общественици, също заявиха подкрепата си към кандидатурата на Иван Гешев. Редом с тях обаче, държат да заемат позиция и представители на образованието.

В писмо до Топ Преса ръководството на ОБУ „Христо Ботев“ село Долно Дряново община Гърмен, декларира пред широката ни аудитория, че също застава в подкрепа на законноста и правото.

“Съдебната система на България е съвкупността от институции, които въплъщават една от трите власти в страната – съдебната (другите две са изпълнителна и законодателна). На първо място устройството на съдебната система е уредено в Конституцията, на второ за всички действия на тази власт си има строг закон. Опитът да се прескочи този закон, Коституцията е нагло вмешателство в държавната работа. Зад кандидатурата на Иван Гешев застанаха всички институции в тази система. Прокуратура, структури на МВР заявиха, че Иван Гешев е най – достойната фигура за главен прокурор. Това не може да бъде подминато с лека ръка. Това е показателно за правилния избор. Ние като представител на една българска институция, сме за институционалността, за държавността, за законите…и за това подкрепяме кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор “, пишат ни от ръководството и дори ни заявиха, че ще упълномощят свой представител за изготвяне на подписка в подкрепа на законноста.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner