Събота, 07 Декември 2019

ndt banner2

Събота, 07 Декември 2019
НСИ започва изследването „Европейско здравно интервю 2019“

НСИ започва изследването „Европейско здравно интервю 2019“

От началото на октомври Националният статистически институт започва провеждането на изследването "Европейско здравно интервю 2019", съобщиха от НСИ.

Изследването е с 5-годишна периодичност и е включено в Националната статистическа програма за 2019 година. При провеждане на наблюдението се спазват изискванията на европейското и националното законодателство, както и методологическите документи, препоръчани или разработени от Евростат. Всички държави членки прилагат обща методология и хармонизиран въпросник, като по този начин се осигурява съпоставима информация за здравното състояние, ползването на здравни услуги, както и някои фактори, които са от решаващо значение за здравето на хората.

В изследването ще участват 5 050 домакинства от цялата страна, избрани на случаен принцип, което гарантира представителност на резултатите. В периода октомври - декември 2019 г. домакинствата ще бъдат посетени от специално обучени анкетьори за провеждане на персонални интервюта и попълване на въпросници. Ще бъдат анкетирани 11 500 души на възраст 15 и повече години. В рамките на проект "Претестване на нови променливи за бъдещите вълни на Европейско здравно интервю" съгласно Споразумение за субсидия с Европейската комисия ще бъде събрана информация и за 1 550 деца на възраст до 15 години.

Източник: БТА

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар