Понеделник, 09 Декември 2019

ndt banner2

Понеделник, 09 Декември 2019
В крайна сметка, Столицата е там, където съм аз

В крайна сметка, Столицата е там, където съм аз

Седмица преди изборите за кмет на столицата пропагандата е в апогея си, като всеки компетентно знае, и проблемите на града, и правилния човек.


Първо ме подкарва кварталната зарзаватчийка - Ей, Васко, да гласуваш за нея! Много ги разбира нещата - вика ми тя, докато къса със зъби мрежичката с картофи. - А ти от къде беше - деликатно питам аз - От Ямбол - деликатно ми намига тя.


После пък попадам на напориста ПР-ка. Политическа. Много добра! Сутиен с чашка D, години 23, веждите учудени, устните кат тулумби, мозъкът кат бръснач! - Г-н Петев, еди кой си е най-добър за кмет на София! - А вие от къде бяхте - отново любопитствам аз - От Пловдив, нима не си ли личи? - гордо се изпъчва тя.


Коментирах темата и с дизайнерка от Тетевен, с таксиметраджия от Своге, с контрабандист от Самоков, със сутеньор от Сливен, земеделец от Кюстендил, художник от Бургас, инвеститор от Варна, абе говорих с кого ли не. Всички знаят, някои дори познават, трети направо са рода или директно са спали с Кмета, с Човека за поста.


Всичко това малко ме натъжи. И понеже съм от София, а в този град вече никой не се интересува от гласа на софиянци, та си викам, що не им тегля една майна на всичките тези и да ида в селото на прадядо ми, за да видят и те малко стрес. Ще се кандидатирам за кмет, ще прекръстя селото на София и ще въведа гражданство. Ще викна Тошо, за да си изпраскаме едно малко НДК в центъра на площада, а после ще си сипем по една лимонада и ще се еманципираме от селячеството.

А столицата ли? Да си я държат провинциалистите. В крайна сметка, Столицата е там, където съм аз.

Фейсбук, Васил Петев

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner