Понеделник, 09 Декември 2019

ndt banner2

Понеделник, 09 Декември 2019
Повече от 1300 български граждани получават право на руска пенсия

Повече от 1300 български граждани получават право на руска пенсия

Подписаният от президента Путин федерален закон предвижда ратификация на протокола за промени в сключения през февруари 2009г. двустранен договор за социално осигуряване. Самият протокол беше подписан през март тази година в София

Повече от 1300 български граждани получават право на руска пенсия с одобрените днес от президента Владимир Путин промени в Договора за социално осигуряване между Русия и България, съобщи БНР. 

Подписаният от президента Путин федерален закон предвижда ратификация на протокола за промени в сключения през февруари 2009г. двустранен договор за социално осигуряване. Самият протокол беше подписан през март тази година в София.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Документът отчита настъпилите през последните 10 години промени в пенсионните законодателства на двете държави. Размерът на руската пенсия ще зависи от осигурителния стаж, придобит на територията на Руската федерация и на бившата Руска съветска федеративна социалистическа република.

Периодите на работа в останалите бивши съветски републики и в страните извън Общността на независимите държави няма да се отчитат при определянето на пенсията.

Снимка: Lupa.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner