Събота, 18 Януари 2020

ndt banner2

Събота, 18 Януари 2020
АПИ: Над 1800 машини са в готовност за обработване на пътищата при снеговалеж

АПИ: Над 1800 машини са в готовност за обработване на пътищата при снеговалеж

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще участват около 3000 снегопочистващи машини

Над 1800 машини са в готовност да обработват настилките на републиканските пътища, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите при започналия снеговалеж, съобщават от агенция "Пътна инфраструктура".

Съоръженията и настилките по проходите се обработват превантивно срещу обледяване, където предпоставките за хлъзгавост и заледявания са по-големи.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще участват около 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпръскване на пясък и т. н. В опорните пунктове има нужните количества сол, пясък и химикали и машини за посрещане на първия сняг.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване през планинските проходи, да не тръгват с автомобили с летни гуми и да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на агенцията, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Целогодишно при 24-часов режим работи и Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner