Петък, 24 Януари 2020

ndt banner2

Петък, 24 Януари 2020
Пазарджик намалява данъците на семейства със спортуващи деца

Пазарджик намалява данъците на семейства със спортуващи деца

Работим по системата, чрез която ще получаваме информация за спортуващите деца. За 2020 г. като "Европейски град на спорта" сме предвидили над 150 събития в Пазарджик - състезания, спортни фестивали, кръгли маси и др", заяви кметът

Пазаджик ще намали местните данъците и такси на семейства със спортуващи деца с 30%, съобщи кметът Тодор Попов, цитиран от БНР

Според Попов и гимнастичката Ренета Камберова, която отговаря за спорта в общината, целта е да се облекчат семействата, за да може да се мотивират повече деца да спортуват активно. Докладът за облекченията ще бъде внесен в началото на 2020 година, като се очаква да влезе в сила още през следващата година. Кметът допълни, че искат да се създаде нов модел, с който да накарат повече хора да спортуват. 

  Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Работим по системата, чрез която ще получаваме информация за спортуващите деца. За 2020 г. като "Европейски град на спорта" сме предвидили над 150 събития в Пазарджик - състезания, спортни фестивали, кръгли маси и др", заяви кметът.

За да важи облекчението, не е достатъчно детето да бъде записано в спортен клуб - то трябва да участва в състезания и да е картотекирано в съответната национална федерация.

По-рано през седмицата Тодор Попов, Ренета Камберова и общинският съветник Александър Иванов получиха знамето и титлата "Пазарджик - Европейски град на спорта 2020" на официална церемония на ACES (Асоциация на европейските градове и столици на спорта) в Европейския парламент в Брюксел.

В града се развиват 12 вида спорт, бе възстановено и спортното училище, закрито преди това през 1996 г. 

Снимка: Столица.бг

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner