Четвъртък, 20 Февруари 2020

ndt banner2

Четвъртък, 20 Февруари 2020

В Националната художествена академия тече одит

В Националната художествена академия тече одит

Това става ясно от позиция на академичната ѝ общност, разпространена днес до медиите, след като миналата седмица се стигна до оставката на ректора проф. Николай Драчев в резултат на протеста на около 200 преподаватели и служители, които не са получили заплатите си за ноември, а вероятно ще останат и без декемврийски възнаграждения

В Националната художествена академия тече одит, назначен с помощта на държавата, който ще установи причините за финансовите проблеми в Националната художествена академия.

Това става ясно от позиция на академичната ѝ общност, разпространена днес до медиите, след като миналата седмица се стигна до оставката на ректора проф. Николай Драчев в резултат на протеста на около 200 преподаватели и служители, които не са получили заплатите си за ноември, а вероятно ще останат и без декемврийски възнаграждения.

"Националната художествена академия е била, е и ще бъде водещата образователна институция по изобразително изкуство и дизайн в България. Дори в период на големи финансови затруднения тя изпълнява стриктно задълженията си по обезпечаване на учебния процес.

Академичната общност е единна и водена от основното си задължение – да дава висококачествено и съвременно образование.

Заявяваме, че има наличие на финансов проблем, причините се установяват от вътрешни комисии и с помощта на държавата е назначен одит. След като се изяснят резултатите от проверката, обществеността ще бъде уведомена своевременно за причините и лицата довели до формирането на финансова криза и ударите по реномето и позициите на НХА.

Ние от Академичната общност на Националната художествена академия, оценявайки интереса към институцията ни, молим проблемът й да не бъде манипулиран, съмнително разследван и използван от хора и организации за лични каузи и интереси, чрез публикации на фалшиви новини, уронващи името й, достойнството на преподаватели и служители от НХА", се казва в позицията.

Източник: OFFNews.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner