Четвъртък, 20 Февруари 2020

ndt banner2

Четвъртък, 20 Февруари 2020

Първата жертва на Валиумния изнасилвач проговори

Първата жертва на Валиумния изнасилвач проговори

Тя му разказала за скорошната раздяла със съпруга си

Първата жена, която подаде жалба срещу холандеца Йохан Стелинг-Верф - известен в Нидерландия като Валиумния изнасилвач, проговори за фаталната вечер. 32-годишната жена, която според медицинската експертиза е била изнасилена брутално с тежки травми и разкъсвания, решила да разкаже историята си, за да предупреди други потенциални жертви.

Верф е арестуван на 26 декември 2019 година, но скоро след това е освободен под домашен арест, под какъвто се намира и в момента. 

"Видях го, когато влязох в бара. Усмихна ми се и аз му се усмихнах. Красив, съвсем нормално изглеждащ мъж. Започнахме разговор, той ми предложи да отидем да хапнем нещо, съгласих се. Докато вървяхме той ми каза, че е гей и за това се почувствах по-спокойна и си помислих, че съм намерила нов приятел", разказа пред Нова телевизия жената, която е майка на три деца.

Тя му разказала за скорошната раздяла със съпруга си.  

"Пийнахме, хапнахме посмяхме се. Започнах да се усещам замаяна и му казах, че е време да си тръгвам. Тогава той започна да се държи странно. Започна да ме души и тогава изгубих съзнание. Имах чувството, че ако се съпротивлявам, той ще ме убие. Имаше много кръв. Помислих си: това ли е края, тук ли ще умра? Спомням си, че плачех през цялото време", разказа още насилената жена.

"Той ме нарани много. Казах си: "Не искам да ми причинява това нещо." Помолих го да го ми отключи вратата. Той не каза нищо, просто я отключи. Бях в болницата седмица. Направиха ми двучасова операция. Все още не мога да си представя защо? Нямах никаква представа, че той е опасен. Той ще си намери нова жертва. Този мъж е много опасен", категорична е жертвата на изнасилвача.

Йохан Фредерик Стелинг-Верф има дебело криминално досие, а животът му прилича на филм на ужасите по роман на Томас Харис. Той е красив и чаровен, но изведнъж може да стане опасен, разказва за него холандски журналист. През 2006 година в местната полиция постъпват жалби от няколко жени, които твърдят, че са били упоени и изнасилени от него.

Преди да извърши престъплението, за което е обвинен у нас, Валиумният изнасилвач бил в Германия за месец. Сега всички съседи от столичния блок, в който живее на квартира, са се подписали той да напусне жилището, защото се страхуват.

Днес насилникът беше отведен за няколко часа в СДВР, защото втора жена е подала жалба срещу него. Очаква се да му бъде повдигнато второ обвинение.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner