Събота, 07 Декември 2019

ndt banner2

Събота, 07 Декември 2019
БСП е категорично против данък "градина"

БСП е категорично против данък "градина"

Лидерът на левицата Михаил Миков се срещна с жители на с. Кортен

БСП категорично се обяви против данък върху градините и дворовете, каквито идеи се обсъждат от управляващите. Председателят на БСП Михаил Миков бе днес в община Нова Загора, където подкрепи кандидата за кмет на общината Пепа Беева и кандидатите за общински съветници и кметове на населени места и кметства. В село Кортен Миков се срещна с членове на БСП и членове на производително-потребителната кооперация в селото. Кортенци разказаха на лидера на левицата за своите проблеми и за това как по времето на социализма селото е било с добре развита инфраструктура и земеделие.

Те изразиха своето възмущение от идеята на управляващите да въведат данък върху зеленчуковите градини в дворовете им. Миков ги увери, че БСП е против това предложение и ще направи всичко възможно, за да убеди народните представители да гласуват против.

Жителите на селото изразиха и разочарованието си от държавната политика към земеделския сектор, защото по думите им до преди 20 години в Кортен е имало стотици глави добитък, а сега са около 180.

Преди това Миков посети Новозагорския завод „Перла АД“, където се произвеждат земеделски машини и елементи за тях. Там той заедно с кандидата за кмет на левицата се срещна с работниците в завода, които изразиха своята подкрепа към Пепа Беева и споделиха, че се надяват производството в завода отново да достигне темповете от преди 20 години.

Лидерът на БСП посети и панаира на занаятите в Нова Загора, който се организира по случай празника на града – Петковден. Той положи цветя на паметника на ръководителя на Септемврийското въстание в региона - Петко Енев.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар