Четвъртък, 13 Декември 2018
Четвъртък, 13 Декември 2018

Борисов: Конфликт НАТО - Русия не води до нищо добро

Борисов: Конфликт НАТО - Русия не води до нищо добро

Не бива да прибързваме с изводи, заяви външният министър Митов

"В никакъв случай, когато НАТО - в лицето на Турция, и Русия са в такъв конфликт, това не е добро, не е приятно и не води до положителни резултати". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Китай в отговор на въпрос относно днешния инцидент с руския самолет, съобщиха от правителствената пресслужба.

 „Инцидентът идва в много лошо време, защото в неделя се свиква извънреден съвет на лидерите на ЕС с ръководството на Турция в Брюксел“, заяви премиерът и добави, че всичко това ще се дискутира тогава и ще се търсят решения.

Министърът на външните работи Даниел Митов обясни, че на свиканото по-късно днес извънредно заседание на НАТО Турция ще информира съюзниците за подробностите около сваления руски самолет. Митов подчерта, че свиканото заседание не е по член 4 от Северноатлантическия договор, който се отнася до териториалната цялост и сигурността на държавите в Алианса. „Не бива да прибързваме с изводи, преди да сме наясно точно какво се е случило и по какъв начин“, допълни министърът на външните работи, цитиран от БГНЕС. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар