Вторник, 21 Януари 2020

ndt banner2

Вторник, 21 Януари 2020
Яне Янев призна: Аз пратих SMS-а за Лозан Панов на Бойко Борисов

Яне Янев призна: Аз пратих SMS-а за Лозан Панов на Бойко Борисов

Като съветник на премиера съм длъжен да го информиран за случващото се около него, казва лидерът на РЗС

Лидерът на РЗС е човекът, изпратил скандалния SMS до премиера Бойко Борисов, заради който в четвъртък бе прекъснато заседанието на Висшия съдебен съвет. Съдържанието на електронното съобщение бе следното: "Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записите с двете каки. Не го приехме".

Скандалът гръмна, след като председателят на ВКС Лозан Панов огласи съдържанието на SMS-а.

Вчера в парламента премиерът Бойко Борисов призна следното: „SMS-а ми го препрати мой съветник, не е от член на ВСС. С Лозан Панов винаги сме имали прекрасна комуникация”.

Яне Янев е човекът, изпратил SMS-а, а не е представител на висшия съдебен орган, пише Struma.bg. По телефона Янев, макар и с неохота, потвърди авторството си на електронното съобщение: „Да, аз изпратих SMS-а. Като съветник на г-н Борисов съм длъжен да го информирам за случващото се около него. Това съобщение съм го изпрати като форма на превенция, знаете откога съм радетел за конституционна и съдебна реформа, и няма нищо чудно, че една от темите, с които се занимавам, е съдебната система. Като съветник на г-н премиера държа да е наясно какво се случва в системата, защото в крайна сметка отговорността за съдебната реформа е на правителството“, каза Яне Янев.

Той е съветник на Бойко Борисов по проблемите на превенцията и противодействието на корупцията и конфликта на интереси във властта. Само преди два дни гръмна новината, че съпругата на Яне Янев - Галя, напуска работа в ГО на СГС, защото не издържала изпита, на който били подложени всички съдебни помощници в Софийски градски съд.

Новината е сред най-коментираните в правните среди. По този повод съветникът на премиера отново направи остър коментар и свърза събитието с битката в съдебната система, и видя в това политическа атака срещу себе си и персонално към премиера Бойко Борисов заради факта, че е негов съветник: „Някой иска Галя да стане жертва на войната, която Лозан Панов обяви на премиера Бойко Борисов. Атакувайки Галя, атакуват мен, а тъй като съм съветник на Бойко Борисов, и него“, каза Яне Янев и прогнозира, че атаките ще стават все по-открити.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner