Вторник, 21 Януари 2020

ndt banner2

Вторник, 21 Януари 2020
БСП си избира шеф на 8 май

БСП си избира шеф на 8 май

Миков категоричен, че България има нужда от различна политика

 

Конгресът на БСП ще се проведе на 7 и 8 май в НДК, а една от задачите му ще бъде да избере нов Национален съвет и председател. Според сегашният шеф Михаил Миков вече е ясен дневния му ред. „Основната задача е да изпълним с политическо съдържание предстоящата отчетно-изборна кампания в партията, да се очертае курса на партията и да се обсъдят сериозно конгресните документи. България има нужда от друга политика.

Дясното управление нанася сериозни поражения върху държавността”, коментира Миков. По думите му, вече са определени комисиите, които ще работят по основните документи за най-висшия форум на левицата. „Размиването на границите между лявото и дясното се превръща в постоянно налаган стереотип на политолози и социолози. Има отчетливи опити на много партии и политици да се размие класическото разграничаване между леви и десни партии. Целта е да се елиминира поставянето на политически алтернативи и да се превърне политическия процес в технология”, допълни още той. 

Срещу Миков има доста настроения в партията заради загубата на местните избори и неспособността на обнови столетницата. Той обаче има и солидни поддръжници, най-вече сред новите ръководители на партията.  

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner