Понеделник, 09 Декември 2019

ndt banner2

Понеделник, 09 Декември 2019
Миков изхвърлил кръстника на площад "Цола Драгойчева"

Миков изхвърлил кръстника на площад "Цола Драгойчева"

Валери Борисов се разделил с БСП след чистка в партийното ръководство в Бяла Слатина

Бившият общински съветник от БСП в Бяла Слатина Валери Борисов, който днес отново влезе в новините с предложението си централният площад в града да се казва "Цола Драгойчева", е бил изхвърлен от Столетницата.

През лятота на миналата година активът е бил сменен, а Валери Борисов, който по онова време е председател на БСП в Бяла Слатина, отива в друга лява формация - Социалистическа партия "Български път". На изборите не успява да спечели достатъчно гласове и така губи мястото си на общинар.

Преди да напусне съвета обаче, успява да вкара предложението си централният градски площад да се казва "Цола Драгойчева" и то е одобрено с пълно мнозинство. БСП пък губи сериозни позиции и остава само с трима общински съветници – рекордно лош резултат, който според местните се дължи и на смяната на ръководството, зад която седял лично председателят на партията Михаил Миков.

На площада се намира и бюст-паметник на Драгойчева, която е родом от Бяла Слатина. До септември той е нямал име, но сега местните нямат проблем с названието му. Драгойчева е член на военната организация на БКП преди 1944 година. Една от арестуваните за атентата в църквата "Св. Неделя", осъдена на смърт и по-късно амнистирана. В затвора ражда сина си Чавдар – един от най-известните български лекари.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner