Неделя, 08 Декември 2019

ndt banner2

Неделя, 08 Декември 2019
Миков: Президентът Плевнелиев е кадър на комунистическата номенклатура

Миков: Президентът Плевнелиев е кадър на комунистическата номенклатура

Според лидера на БСП провалът на управляващите в образованието е очевиден

Михаил Миков нападна президента пред бТВ заради изявлението му вчера, че кадрите на БКП още се опитват да управляват страната.

"Росен Плевнелиев няма право да говори за това, че комунистически кадри не са си отишли от властта, самият той е от тези среди, от комунистическата номенклатура преди 1989 година. Баща му е бил апаратчик на БКП, самият той е бил в комсомола, да не говорим, че от 6-7 години е в управлението на държавата”, заяви лидерът на БСП в сутрешния блок на бТВ. Провалът на управляващите в образованието е очевиден и няма да бъде решен със смяна на министъра. "Що се отнася до подкрепата в пленарна зала на предложението Меглена Кунева за нов министър, въпросът е излишен, ние сме опозиция." Това каза още Миков. Той беше категоричен, че и новият министър няма да се справи със ситуацията.

Според него, готвения от ГЕРБ закон за средното образование ще предизвика тежки проблеми в обществото. „Този закон е дело на бившата зам.-министърка на образованието Дамянова, той е много вреден и за втори път управляващите се опитват да го прокарат през Парламента”, допълни лидерът на БСП.

Миков потвърди, че ще искат закриване на Комисията по досиетата, която за десетина години е похарчила милиони, а ползите от работата й са съмнителни. „Крайно време е да се дадат пари не за чиновници, а за здравеопазване например, където средствата не достигат. Комисията нанесе сериозни щети на българските спецслужби, това е особено актуално днес, в условията на бум на тероризма в световен мащаб”, смята той.

Лидерът на БСП поздрави Борисов за това, че е станал дядо от телевизионния екран, защото премиерът не му вдигнал, когато го потърсил по този повод.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар