Сряда, 26 Февруари 2020

ndt banner2

Сряда, 26 Февруари 2020

Корнелия Нинова – бесепарката със синьо минало

Корнелия Нинова – бесепарката със синьо минало

Желязната лейди на Столетница има всички шансове да я оглави

Все по-реален става шансът жена да оглави БСП, след като Корнелия Нинова неизненадващо обяви, че ще се състезава за лидерския пост. Първи за намерението й съобщи сайтът Nbox още през лятото. Както тогава правилно прогнозирахме, смяната ще стане факт през пролетта, тъй като конгресът на партията е в началото на май. „Ще участвам в това състезание докрай. Няма да се договарям с никого", в типичния си стил се закани Нинова. Според бесепари тя има реални шансове да стигне до балотаж и дори да го спечели. Засега в надпреварата участват още депутатът Красимир Янков и досегашният шеф Михаил Миков. Обичайната заподозряна при всеки избор за партиен шеф Илияна Йотова запазва мълчание, въпреки че има подкрепата на доста партийни структури.

Нинова амбициозно обяви, че ще изведе БСП до управление на държавата и ще я превърне в първостепенна политическа сила, но не поиска да даде оценка за управлението на досегашния председател на БСП Михаил Миков. Ще надграждам върху това, което имаме дотук, допълни депутатката.

Кариерата й дотук доказва, че има сили и възможност да го направи. Родена в глухо монтанско село, тя напуска провинцията още като ученичка, за да учи в Националната гимназия за древни езици и култури. Завършва със златен медал и избира да учи най-престижната тогава специалност – право в Софийския университет. Освен с диплома, се сдобива и със съпруг, който е от станалия по-късно печално известен град Мизия. В него живеят и родителите й, а дядо й е първият боклукчия на селото, още преди да стане град. По времето на Иван Костов младата адвокатка оглавява държавната тогава фирма "Техноимпортекспорт". Освен в "Техноимпортекспорт" тя е назначена и в борда на "Техноимпекс", а впоследствие оглавява и РМД за приватизацията на дружеството. 

След краха на синьото управление става експерт на БСП и дори по време на тройната коалиция е в борда на "Булгартабак" и заместник-министър на икономиката. И до днес няма въпрос за тютюна, на който не може да отговори и продължава да пуши. За сметка на това не е почитателка на алкохола, но иначе е душата на компанията. Слуша Висоцки и дори си направи профил във Фейсбук, след като сина й замина да учи в Съединените щати. Рафаел Рафаилов е математически гений, възпитаник на Софийската гимназия и университета Бъркли. В чужбина живее от години и по-голямата й сестра. Корнелия обаче никога не се е изкушавала от възможността да замине зад граница и е твърдо стъпила на земята. Затова няма да хвърля карти таро, а ще заложи на добре обмислена кампания и непрекъснато срещи с избирателите, за да ги спечели.  

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner