Сряда, 22 Януари 2020

ndt banner2

Сряда, 22 Януари 2020
Паргов: Кой вярва на партия, която търси врага в своите редици?

Паргов: Кой вярва на партия, която търси врага в своите редици?

БСП трябва да бъде припозната като партията на хората на съзиданието, каза лидерът на столичните социалисти

"Кой би повярвал на партия, която продължава да търси врага в своите редици, а не там, където е? Кой би повярвал на партия, която се занимава със себе си, а не с проблемите на хората? Кой би обърнал внимание на нашите идеи за политика, на нашите платформи и обещания, ако не излъчваме сила и увереност, че можем да управляваме? Кой в крайна сметка би ни взел насериозно, ако не ни вярва, че можем отново да печелим избори?", тези въпроси постави лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов в изказването си пред 49-ия конгрес на БСП.

"Днес въпросът е не, че БСП губи избори и обществено доверие – това са последиците. Проблемът е, че партията няма ясни отговори на трите основни политически въпроса: същностен, ролеви и коалиционен. Същностен – какво правим и каква е политиката на БСП – държавата, икономиката, социалната сфера, духовността. Ролеви – как и кой провежда тази политика. Коалиционен – с кого, на каква цена и защо го правим", обясни Паргов.

Той призова соцпартията да заяви ясно, че ще брани интересите на хората на наемния труд, на малкия и среден бизнес, които са гръбнакът на икономиката на държавата. Ако защитим техните права, ние ще сме защитили бъдещето на България, обясни Паргов. И призова БСП да стане разпознаваема като реална алтернатива на настоящото управление и модела "Борисов".

БСП трябва да бъде припозната като партията на хората на съзиданието, че може да отстоява правата и интересите на избирателите, само така ще си върне доверието на хората. За да постигнем всичко това, първото условие е да сме единни. Трябва да работим за обединена левица на България, като широка коалиция на леви и левоцентристки партии и организации, обединени от ясна политика и принципи на общо съгласие. Центърът и основата на тази обединена левица е БСП. Не може да има силна левица в България, без силна БСП, категоричен бе Паргов.

Конгресът ще приключи, но ние ще трябва пак да работим заедно, отново да се гледаме в очите. Трябват ни не само кадрови въртележки, а същностна и цялостна промяна, каза още лидерът на червените в София. И обясни, че БСП се нуждае от нова комуникация с хората, от разбираем език и нови лица.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner