Събота, 18 Януари 2020

ndt banner2

Събота, 18 Януари 2020
Ще си сътрудничим с Иран

Ще си сътрудничим с Иран

Дойде интересно предложение за транспортен коридор Иран - Армения - Грузия - България, заяви премиерът Бойко Борисов

България ще си сътрудничи с Иран в областта на информационните технологии, икономиката и инвестициите. Това стана ясно по време на визитата на премиера Бойко Борисов и министри в Техеран.

Дойде изключително интересно предложение - България да се включи в нов транспортен коридор: Иран - Армения - Грузия - България. "Ние и днес сме готови да участваме в този транспортен коридор и затова се разбрахме след две седмици експерти от страните по коридора да дойдат в България, за да обсъдят подробностите", отбеляза премиерът.

По време на церемония в присъствието на Борисов и първия вицепрезидент на Иран Есхак Джахангири бяха подписани три двустранни документа за сътрудничество:

- министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски иминистърът на комуникациите и информационните технологии Махмуд Ваези подписаха Меморандум за разбирателство за сътрудничество в областта на съобщенията и информационните технологии

- заместник-министърът на икономиката Любен Петров и Моххамад Хазаи, заместник-министър и президент на Организацията за инвестиции,икономическа и техническа помощ на Иран, подписаха Меморандум за разбирателство за създаване на Съвместна работна група между Българската агенция за инвестиции и Организацията за инвестиции, икономическа и техническа помощ на Иран

 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner