Петък, 19 Юли 2019
Петък, 19 Юли 2019
Миков: Върху Мая Манолова е оказан натиск

Миков: Върху Мая Манолова е оказан натиск

Турболенцията в БСП се дължи на редица пропуски и неясности, включително и съмнение за намеса на задкулисни играчи, заяви бившият лидер

Турболенцията в партията БСП се дължи на редица пропуски и неясности, включително и съмнение за намеса на задкулисни играчи, заяви в ефира на БНТ бившият лидер на партията Михаил Миков. БСП става пленник на АБВ, категоричен бе той, като допълни, че не може да има коалиция БЦП-лява България плюс АБВ.

"Вчера ясно се видя, че не бяха приети някакви правила, а номинациите вървяха от цялата страна широк фронт. Аз също бях в номинираните", заяви Миков. Относно това, че ген. Румен Радев официално е кандидатът за президент на БСП, той каза: "За посветените, преглеждайки географията на тази номинация, е ясно, че тази номинация не е заради познаване, а се постигна чрез въздействие от определени кръгове в ръководството. А и самата Корнелия Нинова лично застана зад номинацията".

"Аз лично се отказах от надпреварата, защото смятах, че резултатът ще е такъв, какъвто вчера се получи в класирането. Доколкото ми е известно, върху Манолова е упражняван натиск да се откаже", заяви Миков. На въпрос какви са мотивите за оставката на члена на Изпълнителното бюро на БСП Костадин Паскалев, той отговори: "Те са известни на всички - нарушени са основните принципи на партията, има тежки морални проблеми и недоверие".


Свързани статии (по етикет)

 • Депутатите одобриха сделката за новите изтребители Ф-16

  Депутатите одобриха сделката за новите изтребители. Гласуваха 210 народни представители. „За“ бяха 124, против – 83, а трима се въздържаха. За сделката гласуваха от ГЕРБ, ДПС, ВМРО и двама независими. Ген. Попов обаче предложи повторно гласуване.

  Повече от три часа продължиха дебатите в Народното събрание за това дали да се даде зелена светлина за закупуването на осем изтребителя Ф-16 от Съединените щати. Прогнозната цена е 1,2  милиарда щатски долара.

  С гласовете на ГЕРБ, ОП, ДПС и двама независими беше отхвърлено предложението на БСП за отлагане със шест месеца на гласуването на договорите за Ф-16

 • Нинова в Карлово: Нека превърнем свободата в смисъл на нашия живот!

  "На този ден, преди 182 години, една скромна българка ражда най-великия, най-чистия българин - Апостола. Свободата е смисълът на живота му."

 • Мнозинството отхвърли предложенията на БСП за преизчисляване на пенсиите

  Мнозинството поряза поредна идея на опозицията. След като вчера, без аргументи, отхвърлиха предложенията за еднократна помощ за второ и трето дете, днес управляващите не приеха промените, свързани с преизчисляването на пенсиите. 

Оставете коментар