Петък, 14 Декември 2018
Петък, 14 Декември 2018

Слави Трифонов ще обжалва решението на ЦИК за референдума

Слави Трифонов ще обжалва решението на ЦИК за референдума

Шоуменът няма доверие и на партиите в парламента

Екипът на Слави Трифонов, който бе инициатор на Националния референдум, ще обжалва решението на Централната избирателна комисия. По закон те имат седемдневен срок, за да внесат жалбата.

„Нямам доверие на системата, най-малко имам доверие на ЦИК, заяви Трифонов пред bTV. - В случая смятам, че точно Централната избирателна комисия, бидейки в услуга на толкова много политици толкова много години, не е институция, на която може да се има доверие. Има много сигнали от наши доброволци, от наши зрители, участници в референдума, за нарушения, които не са отбелязани в това, което виждам. Затова изчаках, за да се запозная с това, което казва ЦИК и с решението им. По закон аз и инициативният комитет ще обжалваме във Висшия административен съд и ще направим всичко възможно по законов път това решение да бъде премахнато, защото според мен то не е правилно, не е вярно".

Слави Трифонов допълни, че няма доверие и на парламента с партиите в него. Той беше категоричен, че трите въпроса от референдума трябва да бъдат приети по начина, по който е изразил волята си суверенът.

"Тук за някакви гласове да говорим, за политически дивиденти, които искат да извлекат партиите – това е толкова прозрачно и за съжаление е толкова неприятно, направо е гнусно. Не мога да го коментирам по друг начин, освен по този, който издават волята си три милиона и половина българи. Тези три точки трябва да бъдат приети по начина, по който ги искат хората".

Нека политиците да не забравят кой им е началник, призова Трифонов. Както е известно вера ЦИК реши, че референдумът, иницииран от Слави Трифонов, няма да има задължителен характер, а ще влезе за обсъждане в парламента. Според комисията не достигат около 12 000 гласа. В допитването са участвали по-малко от 3 500 585 души.

Гласувалите според броя подписи в избирателните списъци в референдума са 3 487 970. Общият брой на действителните бюлетини е 3 400 890.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар