Понеделник, 17 Февруари 2020

ndt banner2

Понеделник, 17 Февруари 2020

Корнелия Нинова: Борисов и Митов отново извършиха национално предателство

Корнелия Нинова: Борисов и Митов отново извършиха национално предателство

Поводът е оттеглянето на кандидатурата на България за непостоянен член на Съвета за сигурност на ООН

„Оттеглянето на кандидатурата на България за непостоянен член на Съвета за сигурност на ООН е поредното национално предателство на правителството на Бойко Борисов”. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента.

Тя обясни, че кандидатурата е издигната през 2003 г. и страната ни е имала огромен шанс да получи тази позиция в ООН за 2018 г. и 2019г. „Правителството я е оттеглило с перспектива през 2038 г. отново да се кандидатства. Станало е в договорка за подкрепа на Полша за Кристалина Георгиева срещу отстъпление от тази позиция”, каза още Нинова.

Нинова отправи и въпроси към министъра на външните работи в оставка Даниел Митов и правителството на Бойко Борисов: „Кой и кога е взел решение за такава кандидатура на България? Защо е станало скрито от българското общество и парламента? Вярна ли е информацията, която се разпространява и в чужди медии, че Кристалина Георгиева е предложена за ръководител на ПРООН? Вярно ли е, че това става отново в задкулисни договорки и сили извън България, в ущърб на националните интереси?”

Председателят на БСП попита и докога ще търпим външната ни политика да представлява предателство след предателство на българския национален интерес. „Затова ли Реформаторският блок бави мандата, отново в договорка с ГЕРБ да съставят правителство, за да продължи тази политика, да си довършат задкулисните сделки, да продължат да продават България?”, каза още Корнелия Нинова.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner