Неделя, 08 Декември 2019

ndt banner2

Неделя, 08 Декември 2019
Миков прихвана Плевнелиев, бил неуспял политик

Миков прихвана Плевнелиев, бил неуспял политик

Лидерът на БСП – Лява България погна президента и във Фейсбук

Президентът на Република България, обединител на нацията, за мен е един успял бизнесмен и неуспял политик. Това е написал в профила си в социалната мрежа лидерът на БСП лява България Михаил Миков

"Вече няколко години той прокарва всякакви линии на разделение в обществото по причини, които вероятно самият той невинаги разбира достатъчно добре. Човекът, който си позволи да наложи вето на актуализацията на бюджета, която целеше да се осигури възможност за по-бързо възстановяване на ДДС на малките и средни дружества, но премълча гордо сключването на договор за 16 млрд. заем.

Човекът, който бленува енергийна ефективност и лекува енергетиката, но наложи вето върху закона за регулиране на непазарно високите цени от т. нар. ВЕИ-та. Човекът, който наложи вето, за да запази доминиращите позиции над българските производители на търговските вериги. Човекът-референдум, който направи всичко възможно, за да се допита до народа по въпроси, на които никой не може да даде смислен отговор, защото са зададени неточно, подвеждащо и мъгляво", пише Миков.

"Всъщност, не искам да говоря много за г-н Плевнелиев. Това, което ме накара да го направя, е вчерашното му изявление, че не одобрявал избора на г-жа Мая Манолова за омбудсман на Републиката. Господин президент, моля Ви, не забравяйте, че България е държава с конституционно установена форма на държавно управление - парламентарна република, в която има ясно разделение на властите", отбелязва лидерът на левицата.

"Изборът на омбудсман се извършва единствено и само от Народното събрание. Вие нямате политическото и морално право да коментирате публично легитимните решения на Народното събрание, които Ви се струват неправилни според Вашите субективни възприятия.

Вие трябва да се съобразявате с тези решения и висотата на Вашия пост изисква доста по-отговорно поведение! Харесва Ви или не, Мая Манолова е новият омбудсман на България и това ще бъде така през следващите пет години!", напомня Миков.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар