Понеделник, 18 Ноември 2019
Понеделник, 18 Ноември 2019
Бузлуджа посрещна Миков с "Победа"

Бузлуджа посрещна Миков с "Победа"

Върхът почервеня от соцактивисти, събраха се 50 хиляди души

"Всички вие – работници, учители, лекари, сте истинската България, заради която ние тръгваме за спечелване на местните избори. От тук тръгваме на поход към местните избори".

Това заяви председателят на БСП Михаил Миков, цитиран от пресцентъра на лявата партия, пред събралите се над 50 000 привърженици на лявата идея под паметника на Бузлуджа. Те от своя страна го посрещнаха с викове "БСП" и "Победа".

По думите на Миков БСП е национална партия, истинска партия. Той допълни, че през последните 25 години, в различни лаборатории са създавани лъскави и напудрени проекти с единствената цел да убедят хората, че не са важни политиката и партиите, че "да продаваш политика и прах за пране е едно и също и, че няма значение ляво или дясно".

"Десетки хиляди сме тук, за да кажем от този връх, че има значение ляво или дясно, има 124 години значение", продължи лидерът на социалистите.

По думите му и след сто години ще има значение, защото тези, които работят на минимална работна заплата, трябва да осигурят на децата си образование; тези, които плащат редовно здравните си вноски, не бива да доплащат, когато отидат в болницата. " Страната трябва да вземе от онези, които избягват данъчното облагане, които са превърнали обществените поръчки и корупцията в начин на развитие", категоричен бе Миков. Той заяви, че България трябва да има своя самостоятелна външна политика, която казва не на санкциите срещу Русия, които съсипват ЕС и нанасят щети на България.

Миков не скри, че на последните избори партията има най-нисък резултат за последните 25 години. В тази връзка той каза, че Конгресът е дал своя знак към политиката на БСП и онова, което трябва да се свърши в организационен план, за да бъде партията истинската, голямата, представителната алтернатива на днешното управление.

"Искам да ви благодаря, че сте тук и работите във вашите градове, села, малки и големи населени места", каза още Миков. По думите му българският социалист е част от онова, което партията е изграждала и строила и младите трябва да бъдат горди, че членуват в нея. "

Днес БСП излиза с гордо вдигната глава от тази една година, защото тя организира атаката на заробващия външен дълг от 16 млрд., тя отстоява правата на българина за здравеопазване, което не разделят хората на социално значими и социално незначими, защото ние, социалистите, казваме, че по-добре по-справедливо облагане, отколкото увеличаване на възрастта за пенсиониране до 67 години в страната, в която има най-ниска продължителност на живота", категоричен бе Миков.

Той добави, че левицата предлага лява политика на местно и национално равнище, защото регионалните диспропорции са убийствени, демографската криза съсипва перспективите пред страната и обикновения българин, неравенствата между 1% и онези 99% обикновени българи са тежки и водещи към безпътица.

 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар