Събота, 07 Декември 2019

ndt banner2

Събота, 07 Декември 2019
Първо в Nbox: Корнелия Нинова поема БСП

Първо в Nbox: Корнелия Нинова поема БСП

Михаил Миков отстъпва доброволно от председателския пост следващата пролет, разкриха пред сайта ни хора от висшия ешалон на левицата

Корнелия Нинова ще наследи Михаил Миков като председател на БСП, научи ексклузивно Nbox от свои източници от висшето ръководство на левицата. Смяната на ръководството обаче няма да стане чрез бунт в партийните редици, а с доброволно сдаване на властта от Миков, който искал да се отдаде на преподавателска дейност.

„Миков щеше да си тръгне и сега, ако не бяха предстоящите местни избори. Ще изчакат да мине вота и след като партията претърпи поредно поражение в София и големите градове в страната на конгрес през следващата пролет Миков ще обяви оттеглянето си“, разказа пред Nbox източникът ни. По думите му са обсъждани и други кандидатури, включително и тази на Драгомир Стойнев, който бе основен опонент на Миков при избирането му за председател на партията през миналата есен. Нинова обаче била компромисен вариант между двете крила във формацията и затова нейният избор е предпочетен.

Целта на рокадите в левицата е партията да стегне редиците за предстоящите президентски избори в края на следващата година. Нинова е известна и с добрите си отношения с отлъчените кадри на БСП, които се вляха в АБВ на Георги Първанов. Чрез нейната дипломация се очаква и постигане на обща кандидатура на двете партии за президентския вот.

До публикуването на материала Корнелия Нинова и Михаил Миков не отговаряха на телефонните си номера. 

Nbox

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар