Понеделник, 10 Декември 2018
Понеделник, 10 Декември 2018

Валери Симеонов: Медиите на Пеевски и Прокопиев реализираха атаката срещу мен

Валери Симеонов: Медиите на Пеевски и Прокопиев реализираха атаката срещу мен

След като се оправя с БМФ ще продължа да разследвам братя Домусчиеви, като ще се захвана с фармацевтичния им бизнес

 

 

"Медиите свързани с Делян Пеевски и Прокопиев са реализатори на таката срещу мен", това каза вицепремиерът Валери Симеонов пред Сашо Диков в студиото на БИТ

Ще се отива на съд, след като няма извинение от четирите медии. Не е уместно използването на думата ултиматум, за да се формулират действията ми. Това обяви пред телевизия БИТ вицепремиерът Валери Симеонов.

„Очаквах, че шефовете ще проявят жест на добра воля, защото ръководствата на тези медии са сгазили закона. Това би спестило съдебните дела. Не толкова БТВ и Нова , а най-вече БНТ през последните дни въртят обвинения към вицепримиера. БНТ и БНР да се бяха извинили и това щеше да доведе да не се водят деля“, обясни още Симеонов.

Той спомена, че се е запознал с Диков през 1995-а, когато е поканил водещи журналисти да обучавате екипа на телевизия "Скат". „ И тогава запомних, че винаги се търсят двете страни. Това е основно правило в журналистиката. Къде бе представена моята позиция в националните медии. Когато вадиш пасаж и отправяш обвинение, трябва да потърсиш и другата страна. Трябва да вземеш мнението и на Виктор Николаев. Защо никой не говори с него? Валери Симеонов не бе потърсен за мнение. Ако искам да плаша някого, щях ли да го направя в ефир. Целта на тези четири медии бе да ме оклеветят. Спрямо мен бе приложено измислено престъпление“, каза още вицепремиерът.

Относно „Викторгейт“ Симеонов каза, че е проявил ирония. „Когато казвам „Викторгейт“, аз обяснявам, че всеки може да бъде окепазен. Ето това беше. Сега, ако кажа, че когато сваляте дясната си ръка и тя не вижда от зрителите, ме ръгате с пръчка в корема, как ще реагирате. Ще трябва да го доказваме, нали. Аз ви обвинявам. Никой не ми се обади днес, за да ме пита какво мисля. Само от Агенция ПИК ми се обадиха, а сега гостувам при вас, г-н Диков. Пак казвам, че в случая аз проявявам ирония“, добави Валери Симеонов.

„Нека питат „жертвата“ Виктор Николаев какво стана след интервюто. Говорихме още 2-3 минути. Имаше оператори, други служители на телевизията. Нека кажат. И кога се завъртя „скандалът“? На обед! Изведнъж се замислих дали пък наистина не съм направил нещо нередно. Обадих се на Виктор Николаев. И знаете ли какво стана – смяхме се. Ето това е“, завърши Валери Симеонов.

Симеонов не пропусна случая да захапе братя Домусчиеви, като се закани, че след като приключи с БМФ ще се заеме да разследва и фамацевтичния бизнес на бизнесмените.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар