Вторник, 22 Октомври 2019
Вторник, 22 Октомври 2019
Патриотите изключиха член на партията заради връзки с ДПС

Патриотите изключиха член на партията заради връзки с ДПС

Всичко това подсказва, че в средите на патриотите винаги има по един поп Кръстьо, коментира Валентин Касабов

Конгресът на Национален фронт за спасение на България (НФСБ) преизбра единодушно Валери Симеонов за председател. Това заяви зам.-председателят на НФСБ Данчо Хаджиев на пресконференция след края на третия конгрес на партията, предаде БГНЕС.

Сред точките са били отчет за дейността на Националния съвет на НФСБ между двата конгреса. Имало е и предложения за промени в Устава на НФСБ във връзка с въвеждане на национален координатор на мястото на секретар на партията.

"Конгресите ще се провеждат на 4 години, следователно ръководните органи ще имат 4-годишен мандат. Имаше точка и за избор на ръководство на партията, като Валери Симеонов беше преизбран единодушно", обясни Хаджиев. Другият зам.-председател на НФСБ Борис Ячев заяви, че делегатите са дали много висока оценка за дейността на Валери Симеонов като вицепремиер и на депутатите от ОП.

От партията обаче беше изключен бившият координатор на НФСБ в Хасково - Кръстьо Кръстев. Причината са съмнения за колаборация с ДПС срещу материални облаги. "Всичко това подсказва, че в средите на патриотите винаги има по един поп Кръстьо. Затова го махнахме, защото имахме съмнение за колабориране. Нещо някой му подсказа в навечерието на конгреса да пусне нещо, което не отговаря на истината. Благодарим на ДПС, но явно не са намерили достатъчно интелигентен човек да представи така, както трябва нещата. Няма структура, а платени хора на ДПС. Половината от подписалите са не са членове на НФСБ", разясни Касабов.

В петък общински лидери от Хасковска област подадоха оставки. В писмо те обвиниха Валери Симеонов, че е влязъл в коалиция с ГЕРБ, без да се допита до местните структури, както и че не изпълнява предизборните си обещания.

Източник: Епицетър

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар