Понеделник, 10 Декември 2018
Понеделник, 10 Декември 2018

Борисов вече е решил кой ще е здравен министър

Борисов вече е решил кой ще е здравен министър

Премиерът Бойко Борисов вече е решил, кой ще е здравен министър, но ще го съобщи след гласуването на бюджета тази седмица в парламент

Борисов съобщи това докато инспектира строителството на четирилентовото трасе Бургас-Слънчев бряг, обхода на Ахелой и проекта за укрепването на брега край кв. "Сарафово" в Бургас

Моментът за вота на недоверие не е случаен

Периодът на искане на вота на недоверие е подбран неслучайно, смята Борисов. "Винаги съм казвал, че вотът на недоверие е право на всяка една опозиция. Единственото е, защо избират такъв момент. Ако сме национално отговорни, не би трябвало да го правят, защото вот на недоверие се прави, за да мине, а не само да правиш парадиране, че правиш вот на недоверие. Да допуснем, че целта им е да мине, това означава, че ще се озовем без парламент по време на Председателството. Затова казвам- периодът явно е подбран неслучайно", каза Борисов. Той припомни поговорките "Крадецът казва: Дръжте крадеца" и че в ада, на българския казан не е нужно да се слагат пазачи. Ние можем спокойно да се дърпаме сами надолу в катрана 6 месеца докато сме във фокуса на Европа и да се изговорят всички глупости, които на някой му дойдат на акъла, каза Борисов.

Разследване на приватизацията

Премиерът обяви, че от ГЕРБ ще предложат да отпадне давността за престъпления за да може да се разследва "престъпната приватизация". "Може би давността за приватизацията трябва да върви с този вот на недоверие. Над 30 млрд. лв. са откраднати по време на приватизацията в България и няма наказани", коментира Борисов. Той добави, че ако някой от ГЕРБ направи нарушения, мигновено партията го изважда от нейните редици.

4.3 млн. щети от наводненията

4.3 млн. лева са нужни за цялостното възстановяване на инфраструктурата в община Бургас, която пострада при наводненията, каза Борисов. Първите 1 млн. лева, които държавата отпусна, са били само за началните неотложни почистващи действия. "Надали всички гардероби и дивани ще могат да се възстановят, но инфраструктурата ще се оправи изцяло", каза още Борисов. Той обясни, че с 1,5 млн. лв. от тези средства ще се изгради и движението около бургаския кв. "Меден рудник" за да се освободи тежкият трафик в квартала.

Борисов и кортежът му помогнали при катастрофа

В петък вечерта премиерът Бойко Борисов и хора от кортежа, с който е пътувал са помогнали на млад мъж и две млади жени, които са катастрофирали край Ямбол. Инцидентът станал на обходния път от Ямбол към магистрала "Тракия" , около 20 ч. Автомобил с пътуващи в него мъж и две жени се е обърнал по таван. Водачът успял да излезе, но жените останали заклещени. Мъжът излязъл на магистралата и дълго махал, но никой не спрял, единствено кортежът на премиера спрял. Младежите са без опасност за живота, по-сериозно е пострадала едната жена, която е с травма на глава. Борисов днес разказа, че той е разпоредил кортежът му да спре въпреки, че махащият младеж приличал на пиян. Нашия доктор направи системи, разказа Борисов. Лекарят от правителствена болница, който пътува винаги с премиера разказа, че жената е била със загуба на съзнание и със сигурност има тежко мозъчно сътресение. "Екипната работа беше важна. Благодаря на премиера, че спряхме. Не всеки би спрял", каза той.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар