Четвъртък, 13 Декември 2018
Четвъртък, 13 Декември 2018

Карадайъ: ДПС не подкрепя бюджета, няма реформи

Карадайъ: ДПС не подкрепя бюджета, няма реформи

Според Мустафа Карадайъ в бюджета за следващата година не се виждат никакви реформи и идеи за това, поради което ДПС няма да го подкрепи.

Не се виждат никакви реформи, в който и да е сектор - това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в Плевен, помолен да коментира предложения от управляващите бюджет за 2018 г., предаде БТА.

"Много е ясно, че няма да го подкрепим", бе категоричен той. Според него бюджетът е "наливане на средства в нереформирани сектори, без да има идея за реформи". 

Карадайъ добави, че реформи са нужни във всички сектори и посочи на първо място сектор "Сигурност", който има нужда да се разглежда в цялост като се актуализира Стратегията за неговото развитие, а не да се създава конкуренция между различните родове войски.

Председателят на ДПС добави, че реформи са нужни в здравеопазването, образованието и други сфери.

"Езикът на омразата, омразата в действие, агресията е днес на власт", каза Карадайъ в отговор на въпрос за неговите впечатления от пътуванията в страната. 

Основната вина за това нещо е на ГЕРБ, независимо кои са изпълнителите, смята той. Според лидера на ДПС предстоящото Председателство на страната ни на Съвета на ЕС не може да бъде алиби, за която и да е власт. 

Карадайъ припомни, че оценката на ДПС за тази власт е, че "е вредна за бъдещето на страната" и че е било добре "това правителство да си е заминало още вчера".

В Плевен ДПС организира семинар за обучение на членовете на младежката структура на партията. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар