Четвъртък, 13 Декември 2018
Четвъртък, 13 Декември 2018

Борисов: В парламента има хора, замесени с наркотрафик и купуване на гласове

Борисов: В парламента има хора, замесени с наркотрафик и купуване на гласове

"Ние като морален жест приехме оставката на здравния министър Николай Петров, в същото време в парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик, хора, които са купували гласове, и то от затворници, хора, които наричат българите дебили."

Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов, цитиран от БНТ, на откриването наосновно реконструираната зала "Асикс Арена" в София.

Борисов каза това в отговор на питане как ще отговори на казаното от лидера на БСП Корнелия Нинова, че е страхливец, както и че е знаел за това, че здравният министър е сключвал договори, с които е облагодетелствал своите близки. "Има органи, които се занимават с това и ако мислите, че с госпожата ще ми развалите настроението от направеното от нас, нека тя да излезе да каже едно нещо, което е направила по време на нейно ръководство", каза премиерът Бойко Борисов. "Нашата работа е да градим и го правим всеки ден. Останалите - едни ги бъркат с рошави мъже, други... аз епитети не употребявам", заяви министър-председателят.

Николай Петров подаде оставка като здравен министър на 30 октомври, след като Би Ти Ви излъчи репортаж, че като шеф на Военномедицинска академия (ВМА) той е възложил обществени поръчки за над 1 млн. лева на фирми на зет си.

Борисов посочи, че не е знаел за одитния доклад на ВМА. "Ако са знаели за този одитен доклад, да са го уволнили тогава служебното правителство на президента Радев", каза Борисов. По думите му този доклад не е бил оставян при него нито като документ, нито като информация.

По повод изказването, че в парламента продължават да стоят хора, които наричат българите дебили, журналист репликира Борисов, че той пък е нарекъл българите прости. Министър-председателят заяви, че това е "една лъжлива новина". Той разясни, че на подобно на днешното мероприятие хората са го попитали защо, когато Борисов говори, те всичко разбират и виждат, а другите не разбират. Тогава премиерът е отговорил "в кавички, понеже всички сме прости, те са умните, което е огромна разлика".

В отговор на въпрос как ще коментира и репликата за "лошия човешки материал", Борисов заяви на журналиста, че ще го осъди за това, ако не му даде доказателство, че е казал думата "лош". "Не е вярно, има звуков файл, който сме ви го предоставили, къде думата "лош" съм казал и защо продължавате това да говорите?! Защо ми слагате думи, които не съм казал", попита той.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар