Вторник, 11 Декември 2018
Вторник, 11 Декември 2018

Русия отвърна на Мей след критиките към страната

Русия отвърна на Мей след критиките към страната

Обвиненията на британския премиер Тереза Мей към Русия са безотговорни и безпочвени. Това се казва в изявление на Мария Захарова, говорител на руското външно министерство, цитирано от РИА "Новости"

По думите на Захарова, тези обвинения не са нови, но този път страната е сложена начело в черен списък за световна заплаха.
По думите й, Лондон също се стреми агресивно към световно лидерство и подобни изявления са цинични, като се имат предвид ударите в Ирак и Либия.

Припомняме, че Мей отправи остри критики към Кремъл в речта си на годишната вечеря, която по традиция се дава от кмета на лондонското Сити.
Тя подчерта, че режимът на Владимир Путин се опитва да подкопае свободните общества.

"Знаем какво правите, нищо няма да постигнете. Защото подценявате устойчивостта на нашите демокрации, притегателната сила на свободните и отворени общества, отдадеността на нашите страни към алиансите, които ни свързват." - посочи Мей.

Тя обвини Москва, че се опитва да сее раздор в западните общества чрез разпространяване на фалшиви новини, както и че се меси в избори и осъществява кибершпионаж.
Тереза Мей коментира, че макар Лондон да не иска вечна конфронтация с Русия, Британия ще защитава себе си и своите съюзници.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар