Понеделник, 21 Януари 2019
Понеделник, 21 Януари 2019

Кирил Добрев: Kорупцията у нас е като раково заболяване - със своите метастази

Кирил Добрев: Kорупцията у нас е като раково заболяване - със своите метастази

„Винаги, когато искаш вот на недоверие към правителство на ГЕРБ, си закъснял“

Това каза в интервю за предаването "Тази събота" по БТВ зам.-председателят на БСП Кирил Добрев. „Корупция и бедност вървят ръка за ръка. Няма как да се справиш с корупцията, без да се справиш бедността", коментира той.

Той уточни, че БСП не саботират европредседателството, но трябва да се извади сентенцията дали Европа е на две скорости, ще ядем ли второ качество храни, а нито една важна тема не е поставена от правителството, това са важните въпроси, а не - дали е сменен мраморът в НДК. „Аз съм убеден, че това правителство ще си отиде. Европредседателството е много важно. Важно е обаче, какво ние ще спечелим от това нещо",

„Ние започнахме с внасянето на Закона за борба с корупцията още през август. Получихме десетки сигнали, свързани с магистрали, оградата на границата, суджуци, обръчи от хасковски фирми, свързани с Делян Добрев и много други", припомни той.

"Ние внасяме вота на недоверие, ние искаме това правителство да си отиде. ДПС обаче искат да изпъдят патриотите от властта, но пък Борисов да остане на власт. Ние с тях се разминаваме в крайната цел", посочи Добрев. Той е категоричен, че в закона, който сега се гласува в пленарна зала, няма желание за справяне с корупцията.

„Безумно е министър-председателят да назначава човека, който да контролира дали в МС има корупционни практики. НС отново, на политически принцип, ще разпредели хора от политическите партии и ще се направи колективен орган, който ще следи дали там има корупция или не. Този закон е безумие", заяви зам.-председателят на БСП.

"Президентът помага с намерението си да наложи вето, защото законът още не е приет и може да се коригира", допълни Кирил Добрев относно намерението на Румен Радев да наложи вето на антикорупционния закон.

„КЕВР е независим орган, колкото този, който ще прави НС за борба с корупцията. Всяка една политическа сила дава своите експерти, повечето от които са политически лица. Значи КЕВР е политически орган", категоричен бе Добрев.

"Хубавото, което направиха властите тази година, е че направиха българският народ да се справя сам и да не разчита на държавата. Бистришките тигри станаха част от „А" група. Това са хубави неща.

Менда Стоянова става доктор хонорис кауза на музикалната академия за това, че е уредила 1 млн. лв. и тя се нарежда до братята Евлоги и Христо Георгиеви, които със собствени средства са построили Софийски университет. Това са бюджетни средства, на всички нас. Не може, когато си лобирал за нещо, да ставаш герой", иронично коментира зам.-председателят на БСП. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар