Неделя, 15 Декември 2019

ndt banner2

Неделя, 15 Декември 2019
Корнелия Нинова: Борисов злоупотреби със смъртта на майка си

Корнелия Нинова: Борисов злоупотреби със смъртта на майка си

Според нея до казуса с мораториума се е стигнало заради самонадеяност, корупция, отказ на държавата да се грижи за хората, еднолично взимане на решения и демагогия

Предложението за мораториума е гласувано общо шест пъти и във всички случаи депутатите на ГЕРБ са били с вдигната одобрително ръка – два пъти в комисия, два пъти в зала, при ветото на президента и в Министерски съвет, припомни Нинова.

„И изведнъж сега откриват, че има проблем. Ние има казахме, че убиват човешки същества – никакъв слух, те са си самодостатъчни, всичко знаят. Сега като видяха, че има проблем, Борисов ще решава нещата“, коментира соцлидерът.

Според нея до казуса с мораториума се е стигнало заради самонадеяност, корупция, отказ на държавата да се грижи за хората, еднолично взимане на решения и демагогия.

Опозицията ще внесе вот на недоверие през януари, категорично заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод призива на премиера Бойко Борисов да се изчака председателството ни на Съвета на ЕС и след това да се правят опити за сваляне на правителството.

„Ние сме излъчени в НС и сме политици, за да представим мнението на хората, а не да правим каквото си решим. Как да обясним на онкоболните, които от 1 януари остават без новите лекарства, като една от причините за това са течове в системата, ще чакате шест месеца и ще мълчите, защото има председателство“, коментира Нинова в предаването "Годината" на Дарик радио.

Тя призова Бойко Борисов и Цветан Цветанов да не казват на опозицията какво да прави. Според нея европейците с нищо не биха се изненадали, ако бъде внесен вот на недоверие с аргумент корупция, тъй като България е на челни позиции по този показател в различни доклади и класации.

За поскъпването на водата и последвалите протести, Нинова коментира, че БСП е предложила въвеждането на водни помощи да се впише в закон.

„Това беше отхвърлено. Навярно Борисов ще се направи на спасител и ще даде такива помощи с постановление на Министерски съвет с обяснение от типа на „Аз ги давам“. От Банкя ли ги носи?“, попита тя.

За дума на 2017 г. тя посочи „несигурност“, заради събитията и напрежението на Балканите и по света. Попитана за събитие на годината, Нинова посочи, че ако трябва да посочи нещо партийно и едновременно лично, би отговорила встъпването на Румен Радев в президентската институция. Все пак определи като събитие честванията на 3 март тази година, защото били грандиозни, енергични, различни и обединяващи.

"След 25 години се виждам баба, седя пред много модерен компютър и внуците ми обясняват какво е изкуствен интелект", каза в заключение лидерът на социалистите.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner