Четвъртък, 13 Декември 2018
Четвъртък, 13 Декември 2018

ЕП орязва €40 000 от заплати на Найджъл Фараж

ЕП орязва €40 000 от заплати на Найджъл Фараж

ЕП ще си върне 40 000 евро с удръжки от заплатата на британският евроскептичен депутат Найджъл Фараж, защото прецени, че той е получил тази сума неправомерно.

Става дума за суми, с които е плащано на сътрудник на Фараж,  предаде Франс прес. 

Според Европейския парламент /ЕП/ този сътрудник не е работел в рамките на европейската парламентарна дейност на депутата. 

Според в. "Гардиън" ще се възстановят 40 000 евро чрез удръжки от заплатата на Фараж от януари до октомври. 

Парламентарен източник потвърди новината и уточни, че удръжката ще е около половината от нетното месечно възнаграждение на Фараж, което е около 6700 евро. 

"Това е кампания на Европейския парламент за тормоз на подбрани евроскептични евродепутати, партии и групи", заяви говорител на парламентарната група на Фараж. 

През февруари 2017 г. парламентарен източник съобщи, че след проверка е установено, че десетина британски евродепутати от евроскептичната партия ЮКИП (Партия за независимост на Обединеното кралство) трябва да върнат общо над 580 000 евро от заплати на техни сътрудници, които в действителност са работели не за Европейския парламент, а за националните дейности на партията, включително в кампанията в подкрепа на Брекзита. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар