Вторник, 10 Декември 2019

ndt banner2

Вторник, 10 Декември 2019
Повдигнаха обвинение на карловския кмет

Повдигнаха обвинение на карловския кмет

Винят го в умишлена безстопанственост

След многократните му опити да избегне привличането си в качеството на обвиняем, кметът на Карлово вече е с повдигнато обвинение за умишлена безстопанственост, съобщават от Окръжна прокуратура Пловдив.

Днес, след четвъртото му призоваване, кметът на Карлово бе привлечен към наказателна отговорност за умишлена безстопанственост за това, че в периода 24.04.2013 г. - м. април 2014 г., като длъжностно лице - кмет на Община - Карлово, умишлено не е положил достатъчно грижи за ръководенето, управлението и стопанисването на повереното му по сключен на 17.08.2012 г. между Министерство на околната среда и водите и Община Карлово Договор за безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.", съфинансирана от европейския фонд за регионално развитие и кохезионния фонд на Европейската общност за проект „Доизграждане и модернизация на ГПСОВ и канализационна мрежа в гр. Карлово" имущество и от това е последващо разпиляване на имуществото в размер на 22 849 лева - плащания по невъзникнали трудови правоотношения с трима негови близки познати, които лично той е поканил да се водят на работа и да получават средства по проекта, без реално да извършват каквато и да било дейност. Подобна е ситуацията и с още петима служители, като разследването в тази насока продължава.

Въпреки че е бил надлежно своевременно призован и е имал възможност да организира защитата си, днес обв. Кабаиванов, отново се е явил без защитник, разчитайки да предотврати привличането си в качеството на обвиняем. Следва да се отбележи, че адвокатът, който до момента се е афиширал като негов защитник, е депозирал молба в прокуратурата, според която, поради ползване на отпуск не може да се яви на 12.08.2015 г., за когато е било предходното насрочване на повдигането на обвинение, но ще може да го стори на 17.08.2015 г. Тъй като защитата му не е задължителна, според закона, днес привличането е било извършено, макар адвокатът да не се е явил. Обвиняемият е отказал да подпише протоколите, което е удостоверено от свидетели.

Спрямо него е взета мярка за неотклонение „парична гаранция" в размер на 5 000 лева. Вземането на именно тази мярка за неотклонение е било съгласувано с наблюдаващия прокурор още на 30.07.2015г., когато за пръв път обвиняемият е бил призован.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner